KRIVAJA DOO
A jó partner
A jó munkahely
A PRECÍZIÓS NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSAINK

Azt modják: "Ki mint vet, úgy arat". Mi a saját tapasztalatunkkal és szaktudásunkkal segítünk hogy ez a legjobb legyen. Keressennek fel minket a hasznos és praktikus szolgáltatásinkért.AZ ELSŐ DIGITÁLIS FARM BEMUTATÁSA A TELEPHELYÜNKÖN

A Krivaja doo március 20-án büszke házigazdája és szervezőpartnere volt annak a rendezvénynek, melyen hivatalosan megnyitották és a jelenlévők számára bemutatták az első digitális farmot Szerbiában és a régióban, amely a mezőgazdászok számára lehetővé teszi, hogy többet tanuljanak azokról a lehetőségekről, amelyeket a mezőgazdaság digitalizációja és azon új technológiák alkalmazása hoz magával, melyeket a Krivaja doo birtokán már három éve alkalmazunk. A digitális farm az újvidéki Biosense Intézet Antares nevű projektjének a része, amelyet az Európai Unió és a Szerb Köztársaság Kormánya támogat. A szervezők szerepét a Biosense Intézet és Krivaja doo játszották.

A rendezvény első felében az Agrosens mobil applikáció került bemutatásra, amelynek ötletszerzői a Biosense Intézet munkatársai, akikkel a Krivaja doo sikeres együttműködést folytat. A programnak ez a része interaktív volt, a vendégek-mezőgazdászok megismerkedhettek az applikáció előnyeivel és jelentőségével, amit a Krivaja doo-ban már egy bizonyos ideje használunk.

Ezek után az első digitális farm ünnepélyes megnyitója következett, amelyen sorban a következők intéztek beszédet az érdeklődő mezőgazdász termelőkhöz és médiákhoz: Sem Fabrizi, az EU szerbiai nagykövete, Harmati István, a Krivaja doo igazgatója, Vladimir Crnojević, a Biosense Intézet igazgatója, Stefan Weiers, az Európai bizottság képviseletében, és végül Ana Brnabić szerb miniszterelnök asszony, aki az Első digitális farm nevű projekt megnyitását hivatalosan kinyilvánította.

A megnyitó után az előadók-felszólalók a médiák kíséretében a rendezvény második felének helyet adó csarnokba (gépműhely) indultak, ahol több stand volt felállítva azoknak a felszereléseknek, eszközöknek és robotoknak  képekkel és magyarázatokkal szemlétessé tett bemutatása céljából, amelyek a precíziós mezőgazdasági termelésben használatosak. Kiállításra került az erre a célra használt mechanizáció is, amelyről a Biosense és Krivaja doo szakemberei nyújtottak az érdeklődő mezőgazdászoknak hasznos információkat annak kezelési módjával és alkalmazás során szerzett tapasztalatokkal kapcsolatban.

A rendezvényt vendéglátás zárta, illetve az elkövetkező, „nyílt napok” formájában havi szinten megrendezésre kerülő összejövetelek meghirdetése, amelyek áprilistól októberig minden hónap utolsó péntekén lesznek megszervezve. Az elkövetkező rendezvényeknek is a Krivaja doo lesz házigazdája, a terv pedig az, hogy minden alkalommal egy-egy aktuális növénytermesztési tematika kerül feldolgozásra a legkorszerűbb digitális agrotechnikai műveletek bemutatásával.

A Krivaja doo központi telephelyét március 20-án közel 300 vendég látogatta meg, amelyek közt jelen voltak kisebb és nagyobb mezőgazdasági termelők, a Szerb Köztársaság Kormánya és az illetékes minisztériumok képviselői, valamint több mint 30 médiaház a helyi és nemzeti elektronikus és nyomtatott sajtó képviselői közül.

A meghívott vendégek között mindenekelőtt a következők voltak jelen: Ana Brnabić szerb miniszterelnök asszony, Branislav Nedimović mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter, Mladen Šarčević oktatási, tudományos és technológiai fejlődéssel kapcsolatos kérdésekkel megbízott miniszter, Sem Fabrizi, az EU szerbiai nagykövete, Stefan Weiers az Európai Bizottság képviseletében, továbbá a holland nagykövetség, a helyi hatalmi szervek és Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, illetve a Vajdasági Gazdasági Kamara képviselői.

Az események atmoszférája képekben: